Edith Madou

Water is oneindig. Water leeft.

Water is de bron van levenskracht.

Ooit begon ik vis te maken van keramiek. Het ongrijpbare, snelle, glinsterende dier vervaardigd van klei, vereeuwigt in steen. Bewegingsloos, maar toch levenskrachtig bijna een echte vis.

Nu ruim vijftien jaar later is mijn grote inspiratiebron nog steeds de zee; en ik maak nog steeds vissen, maar de benadering is anders.

Nu maak ik kunstwerken die een verbeelding zijn van fantasie├źn en verhalen, een weerslag van mijn denken, van dagdromen en idee├źn. De zee, ons dagelijks leven van nu en van een eeuw geleden zijn mijn inspiratiebronnen die ik verbeeld in begrijpelijke taal, heel direct, maar met ruimte voor een eigen verhaal.

Mijn materiaal is voornamelijk keramiek dat ik combineer met andere materialen zoals: touw, lood, hout en glas. Door gebruik te maken van diverse keramische technieken boots ik ook materialen natuurgetrouw na (o.a. fluweel, ijs, hout)

Wat ik maak zijn kunstwerken van allerlei formaat vaak met vis maar vaak ook niet. Vissen zorgen voor een nieuwe dimensie. Ze maken de beelden verrassend, gek, speels en toegankelijk. Ze zorgen voor herkenning en maken het verhaal.

De titels die de kunstwerken meekrijgen verwoorden de gedachte achter het beeld en vormen daardoor een belangrijk deel van het totaal.